{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izrečena presuda u predmetu Siniša Ramić i drugi

S
27.2.2008. u 09:40
0
0
Izrečena presuda u predmetu Siniša Ramić i drugi
0
Izrečena presuda u predmetu Siniša Ramić i drugi
Sud BiH izrekao je, 26. februara 2008. godine, prvostepenu presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi kojom su optuženi Siniša Ramić, Salkan Džakulić, Unuc Veso i Zoran Pajčin oglašeni krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom krivotvorenje novca, saopšteno je iz Suda BiH.
Unuc Veso je također oglašen krivim i za krivično djelo krivotvorenje isprava.

Optuženi Siniša Ramić osuđuje se na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci, optuženi Salkan Džakulić osuđuje se na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci, optuženi Unuc Veso osuđuje se na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, optuženi Zoran Pajčin osuđuje se na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Od optuženog Siniše Ramića oduzimaju se novčanice koje su oduzete po Potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine, te je obavezan platiti 6.500 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude. Također, od optuženog Ramića oduzimaju se predmeti oduzeti po Potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine i predmet koji je oduzet po Potvrdi o dobrovoljnoj predaji predmeta od 30. januara 2007. godine.

Od optuženog Zorana Pajčina oduzimaju se novčanice koje su oduzete po Potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine, te je obavezan platiti 3.421 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude. Također, od optuženog Pajčina oduzimaju se predmeti oduzeti po Potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine.

Od optuženog Salkana Džakulića oduzimaju se predmeti oduzeti po Potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine.

Od optuženog Unuc Vese oduzima se predmet koji je oduzet po Potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: