|

"Izrael poštuje stavove RS-a u svim domenima koji se tiču Bliskog Istoka"

"Izrael poštuje stavove RS-a u svim domenima koji se tiču Bliskog Istoka"
0
F
FENA
8.12.2010. u 21:09
75
komentara
0

dijeljenja
"Izrael poštuje stavove RS-a u svim domenima koji se tiču Bliskog Istoka" Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik i ministar vanjskih poslova Izraela Avigdor Lieberman razgovarali su večeras u Banjoj Luci o proširenju privredne te saradnje u oblasti kulture i obrazovanja.
Dodik je ponovio i da je RS privržena Dejtonskom sporazumu te upoznao šefa izraelske diplomatije s očekivanjem da će proces konstituiranja novih vlasti na nivou BiH biti okončan u optimalno mogućem roku.

Lieberman je na pres-konferenciji kazao da "Izrael poštuje stavove RS-a u svim domenima koji se tiču Bliskog Istoka i cijeni odnose između dvaju naroda i način na koji su se oni odvijali u prošlosti”.

Prethodno su on i Dodik položili i vijence ispred spomenika u Banjoj Luci podignutog za žrtve Jasenovca.

Šef izraelske diplomatije u Banjoj Luci je razgovarao i s predsjednikom Narodne skupštine Igorom Radojičić, te prenio svoje zadovoljstvo saradnjom partnerskih gradova Banje Luke i Modina u Izraelu.

Saglasili su se i da je potrebno nastaviti višestruku saradnju između dviju zemalja, a kao rezultat toga dogovorena je saradnja između parlamenata Izraela i RS koja treba da doprinese intenzivnijem razvoju političkih odnosa, saopćeno je iz Radojičićevog kabineta.
Prijavi grešku


Komentari (75)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...