Brdo Fortica
725

Iznad Mostara se ponovo vijori jedna od najvećih zastava Bosne i Hercegovine

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Državna zastava impozantnih dimenzija 12x6 metara, ponovo se zavijorila iznad Mostara, na tridesetmetarskom jarbolu postavljenom na brdu Fortica. Zastavu postavljenu na Dan nezavisnosti u četvrtak je pocijepao olujni vjetar.

Đani Rahimić, predsjednik Brdsko-biciklističkog udruženja MTBA iz Mostara za naš portal je kazao kako je udruženje postavilo rezervnu zastavu čim se vjetar smirio.

"Ono što smo najavili, to smo i uradili, ponovo se iznad Mostara vijori jedna od najvećih državnih zastava. Ono što se desilo, jak vjetar i posljedice koje je napravio, nije ništa neočekivano. Baš za takve prilike imamo još jednu zastavu i ona je postavljena", kazao je Rahimić.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Rahimić je istakao kako uređeni Park Fortica i postavljena zastava nisu nikakva provokacija, inat, niti nešto slično što se provlači u javnosti.

"Sve je to dio naše ljubavi prema državi, lijepo i uređeno izletitište te simboli koji govore o našim osjećajima prema domovini", kazao je predsjednik udruženja koje je uredilo park u sklopu kojeg se velika zastava i nalazi.

Avanturističko-rekreacijski park Fortica otvoren je 1. marta ove godine uz prisustvo cijelokupnog državnog vrha, predvođenog Bakirom Izetbegovićem.