Neozbiljnost
68

Izmjene za nastavu "putovale" pet dana od ministarstva do škola: I sutra nastava za ponedjeljak

Piše: M. N.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Uposlenici i učenici osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo danas su obaviješteni da će se sutra nastavu realizirati prema rasporedu od ponedjeljka kako bi se nadoknadio 26. decembar 2016. godine koji je zbog izmjene u školskom kalendaru proglašen neradnim danom.

Iako je dopis napisan 3. maja, školama je poslan tek danas - dan pred realizaciju, što će uveliko otežati nastavnicima i profesorima da se pripreme za nastavu.

U obavještenju koje je poslalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS navodi se i kako učenici srednjih škola koji su trebali danas završiti nastavu, moraju ići još jedan dan u školu.

Također, učenici 1. i 9. razreda osnovne škole, umjesto 5. juna, nastavnu godinu završavaju 6. juna, a učenici ostalih razreda će također produžiti jedan dan i nastavna godina za njih završava 13. juna.

Iz Sindikata osnovnog obrazovanja KS smatraju da je ovakav odnos neprofesionalan jer se od njih traži da poštuju sve moguće pravilnike, a ovako važno saopćenje im se šalje samo dan ranije.