BiH
0

Izmjene u odvijanju javnog gradskog saobraćaja 8., 9. i 10., juna

Klix.ba
GRAS obavještava korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog radova na rekonstrukciji tramvajske pruge 8., 9. i 10. juna 2012. godine od 23:00 do 05:00 sati biti na snazi izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza.

Autobusi koji putnike prevoze umjesto tramvaja na relaciji Skenderija – Baščaršija – Skenderija neće biti u funkciji, a autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja umjesto sa Vijećnice polazit će sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije saobraćat će trolejbuskom trasom.

Također, iz GRAS-a obvještavaju korisnike da će u skladu sa obavještenjem JP Ceste Federacije BiH, a zbog izvođenja radova na rekonstrukciji nadvožnjaka u Blažuju od 7.6.2012. godine pa do završetka radova (predviđeno 90 dana) autobuske linije br.28 Ilidža – Rakovica – Kobiljača, 30 Ilidža - Hadžići – Drozgometva, 33 Ilidža – Tarčin – Vukovići, 46 Ilidža – Vlakovo, te minibuske linije br.75 Ilidža – Mokrine - Zabrđe i 84 Ilidža – Miševići u smjeru prema Ilidži mijenati trasu i saobraćati brzom cestom do Ilidže.

Istekom razloga za ovu izmjenu u odvijanju javnog gradskog prevoza saobraćaj na navedenim linijama bit će uspostavljen uobičajenom trasom.