Važne informacije
46

Izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja u Sarajevu u subotu i za Kurban bajram

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
GRAS obavještava sve korisnike, da će u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog izvođenja neophodnih radova na tramvajskoj skretnici "Nedžarići" u subotu, 18.08.2018. godine od 22,00 sata pa do kraja radnog vremena, doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza.

Tramvajski saobraćaj na relaciji Čengić Vila – Ilidža – Čengić Vila neće biti u funkciji, a umjesto tramvaja prevoz putnika će se obavljati autobusima uz obavezno korištenje svih stajališta naspram tramvajske pruge.

Putnicima će karte važiti prilikom presjedanja iz jednog u drugi vid prevoza.

U povodu vjerskog praznika – Kurban bajrama preduzeće GRAS je prilagodilo svoj red vožnje potrebama građana, tako da će u dane Bajrama biti pojačan saobraćaj prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo, te tramvajski saobraćaj od Ilidže do Baščaršije.

U utorak, 21.08.2018. godine (prvi dan Bajrama) tramvajski i trolejbuski saobraćaj odvijat će se prema redu vožnje za subotu s tim da će većim brojem vozila u saobraćaju biće pojačan tramvajski saobraćaj na liniji broj 3 Ilidža – Baščaršija. Autobuski i minibuski saobraćaj odvijat će se prema prazničnom odnosno nedjeljnom redu vožnje, izuzev autobuskih linija 29 Sutjeska – Kamenica i 47 Ilidža – Trnovo – Turovi koje će se odvijati prema redu vožnje radnog dana.

U srijedu, 22.08.2018. godine (drugi dan Bajrama) javni gradski prevoz odvijat će se prema redu vožnje radnog dana.

Prvi i drugi dan Bajrama većim brojem vozila u saobraćaju biće pojačane autobuske linije prema gradskim grobljima br.16 Dom Armije – Bare i 46 Ilidža - Vlakovo.