Radovi na petlji
13

Izmjene režima saobraćaja na autoputu kod Zenice

I. P.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacione naprave na mostu petlje Zenica u sklopu autoceste A1, bit će na snazi privremena izmjena režima saobraćaja, koja će trajati od 06.04. do 27.04.2020. godine.

Kako je saopćeno iz Autocesta FBiH, radovi će se izvoditi u dvije faze:

  • prva faza u periodu od 06.04. do 21.4.2020. godine

  • druga faza u periodu od 21.04. do 27.04.2020. godine

Za vrijeme izvođenja radova u prvoj fazi saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmjenično u oba smjera uz postavljenu privremenu signalizaciju.

U drugoj fazi saobraćaj će biti potpuno obustavljen na dionici autoceste Zenica jug – Lašva. Saobraćaj će se na ovoj dionici preusmjeriti na magistralnu cestu M-17 postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Ukoliko radovi prve faze budu ranije završeni, početak druge faze odnosno totalne obustave saobraćaja će se pomjeriti o čemu će se korisnici autoceste blagovremeno obavijestiti.

"Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju znakove postavljene privremene signalizacije i da vožnju prilagode uslovima na cesti. Sve informacije o radovima i privremenim regulacijama na autocesti A1 redovno će biti objavljivane putem web stranice JP Autoceste FBiH d.o.o. i BIHAMK-a", zaključuju iz ACFBiH.