{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izmjene i dopune zakona o policijskim službenicima BiH

F
18.6.2008. u 11:46
0
0
Izmjene i dopune zakona o policijskim službenicima BiH
0
Izmjene i dopune zakona o policijskim službenicima BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u drugom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH čije bi usvajanje doprinijelo rješavanju problema decertificiranih policajaca u BiH.
Na početku sjednice je, na prijedlog poslanika SDA Sadika Ahmetovića, u dnevni red uvršten i prijedlog zaključka u vezi s rješavanjem pitanja decertificiranih policajaca. Grupa decertificiranih policajaca iz RS-a i nekoliko kantona iz FBiH od četvrtka ispred zgrade OHR-a u Sarajevu štrajkuju glađu nezadovoljni što im se onemogućava povratak na posao.

Predviđeno je i izjašnjavanje o zahtjevu poslanika Momčila Novakovića da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH razmatra po hitnom postupku.

Na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog zaključaka Komisije za saobraćaj i komunikacije povodom rasprave o poslovanju Javnog RTV servisa BiH i mjerama za prevladavanje stanja utvrđenog revizijskim izvještajima o finansijskom poslovanju Javnog RTV servisa BiH za 2005. i 2006. godinu.

Pred poslanicima će se naći i Inicijativa poslanika Huseina Nanića o tome da se zaduži Vijeće ministara BiH da uradi i Parlamentarnoj skupštini BiH dostavi informaciju o spremnosti institucija BiH za preuzimanje obaveza u vezi s primjenom SSP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: