{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izmjene gradskog saobraćaja u subotu

F
8.5.2009. u 13:53
0
6
Izmjene gradskog saobraćaja u subotu
0
Izmjene gradskog saobraćaja u subotu
Foto: Sarajevo-x.com
U Sarajevu će sutra od 10.00 do 11.30 sati doći do izmjene gradskog saobraćaja zbog održavanja trke "Naš svijet - tvoja akcija".
Tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija - Baščaršija - Higijenski zavod; trolejbuski saobraćaj neće biti u funkciji od Skenderije do Jezera; a autobuska linija br. 31e Vijećnica - Dobrinja mijenat će polazni terminal i u oba smjera dijelom će mijenjati trasu linije, te će umjesto s Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a od Skenderije do Trga Austrije saobraćat će trolejbuskom trasom, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

Minibuska linija br. 62 Drvenija - Gornji Velešići u oba smjera dijelom će mijenjati trasu linije, te će saobraćati ulicama Halida Kajtaza - Kranjčevićeva - Most Suade Dilberović.

Autobuske i minibuske linije koje saobraćaju sa terminala Dom Armije, Park i Sutjeska u navedenom periodu neće biti u funkciji.

U skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja sportske manifestacije atletske trke "Trkom u Evropu" u povodu obilježavanja 9. maja - Dana Evrope, doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza putnika u KS.

U subotu od 10.00 do 12.00 sati u zavisnosti od prolaska učesnika atletske trke ulicom Vrbanja (od raskrsnice sa ulicama Terezije i Zagrebačka do raskrsnice sa ulicom Zmaja od Bosne) autobuske linije koje sa terminala Drvenija saobraćaju za Pofaliće, Gornje Velešiće i Donje Velešiće u oba smjera dijelom će mijenjati trasu, te će saobraćati ulicama Zmaja od Bosne - Hiseta - Most Skenderija uz obavezno korištenje trolejbuskog stajališta u ulici Hamze Hume iz pravca Drvenije.

Od 11.00 do 13.00 sati doći će do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza:
- tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Sknederija - Baščaršija - Higijenski zavod,
- autobuska linija br.31e Vijećnica - Dobrinja mijenat će polazni terminal i u oba smjera dijelom će mijenjati trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a od Skenderije do Trga Austrije saobraćat će trolejbuskom trasom,
- autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II umjesto sa terminala Dom Armije polaziće sa terminala Park.

U povodu održavanja utakmice između NK Željezničar i FK Sarajevo u subotu u 17.00 sati na stadionu Grbavica gradski saobraćaj neće biti izmjenjen.

Međutim, u eventualnim situacijama u kojima bi bila ugrožena sigurnost putnika ili voznog osoblja, kao i pokušaja uništavanja vozila, gradski saobraćaj bi obustavio prijevoz dok se ne steknu uvjeti za ponovno funkcioniranje.

GRAS je uputio apel svim navijačima da se odnose korektno prema vozilima i službenim osobama GRAS-a, te na taj način i prema korisnicima javnog gradskog prijevoza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: