KJKP "GRAS"
0

Izmjena režima saobraćaja

FENA
Autobuska linija br.16b (Dom Armije – Koševsko Brdo) će zbog radova na saobraćajnici u ulici Braće Begić, 1. februara od 9.00-12.00 sati saobraćati do terminala Bare, saopćeno je iz KJKP "Gras".

KJKP "Gras" također, obavještava korisnike da će u petak, 30. januara, početi prodaja svih vrsta mjesečnih kupona za javni gradski prevoz, izuzev kupona za prevoz penzionera čija će prodaja, s ciljem izbjegavanja stvaranja gužvi na prodajnim mjestima "Gras"-a, početi 6. februara.

Prodaja penzionerskih kupona vršit će se na tačno određenim lokacijama u zavisnosti od visine penzije: za penzionere s visinom penzije od 301 do 400 KM prodaja kupona vršit će se na prodajnim mjestima: Ćumurija, Baščaršija, Otoka, Ćengić Vila, Ali-pašin Most, Vogošća, Dobrinja, Ilidža i Hadžići, a za penzionere s visinom penzije od 401 – 500 KM na prodajnim mjestima: Latinska ćuprija, Nedžarići i Ilidža.

Prodaja kupona za penzionere s visinom penzije iznad 501 KM vršit će se na prodajnim mjestima: Ćumurija, Ali-pašin Most i Ilidža.

Prodajna mjesta bit će otvorena od 7.00 - 15.00 sati, a u subotu, 7. februara od 8.00 - 14.00 sati.

Period važenja besplatnih penzionerskih kupona iz 2008. produžava se do 31. marta, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KJKP "Gras".