Zbog Sarajevske zime
0

Izmjena režima saobraćaja u subotu i nedjelju

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je rješenje kojim se odobrava Festivalu Sarajevo Sarajevska zima povremena izmjena režima saobraćaja u subotu 6. februara u treminu od 14.00 do 20.00 sati i 7. februara u terminu od 16.20 do 21.00 sati za vrijeme obilježavanja svečane ceremonije otvaranja Festivala "Sarajevska zima 2010".

Izmjena režima saobraćaja se sastoji od povremenih izmjena režima saobraćaja ulicama od početka do kraja maršute i to: od Zemaljskog muzeja ulicama Zmaja od Bosne - Hiseta Hamze Hume - Maršala Tita - Ferhadija do Doma oružanih snaga i od Sebilja ulicama Baščaršija - Sarači - Ferhadija do Doma oružanih snaga "kretanje kolone trotoarom, odnosno pješačkom zonom", 6. februara u terminu od 15.30 do 16.45 sati i 7. februara u terminu od 16.20 do 17.00 sati.

Izmjena režima saobraćaja se sastoji i od povremene potpune obustave saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva (ispred objekta Doma oružanih snaga), 6. februara u terminu od, 14.00 do 20.00 sati i 7. februara u treminu od 16.20 do 21.00 sati. Izmjena režima saobraćaja se sastoji od: povremenih obustava saobraćaja u trajanjima od oko 15 minuta.

Privremena izmjena režima saobraćaja odnosi se na potpunu obustavu saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska (osim vozila javnog gradskog prijevoza, taksi vozila, vozila organizatora), a alternativni pravac za odvijanje saobraćaja usmjerava se u ulicu Obala Kulina bana.