Sarajevo
0

Izmjena javnog gradskog saobraćaja povodom predstojećih praznika

FENA
Povodom obilježavanja Kurban-bajrama doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz GRAS-a.

Tako će se javni gradski saobraćaj u četvrtak i petak, 20. i 21. decembra, odvijati po prazničnom odnosno nedjeljnom redu vožnje, a izuzetak su autobuske linije za Kamenicu, Kovače, Vukoviće i Trnovo, te minibuske linije za Dejčiće, Lokve, Budmoliće, Ljubovčiće i Korču koje će saobraćati po redu vožnje za subotu.

U četvrtak i petak većim brojem vozila u periodu od 6,00 do 11,00 sati bit će pojačana tramvajska linija br. 3 Baščaršija - Ilidža, a po potrebi i trolejbuske linije, dok će u periodu od 8,30 do 15,30 sati većim brojem vozila biti pojačane linije prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo.

Iz GRAS-a su također obavjestili da će, u povodu održavanja Božićne ponoćke u Katedrali u Sarajevu, 24/25. decembar 2007. godine, kako bi prevezli vjernike nakon ponoćke, sa produženim radnim vremenom saobraćati tramvajska linija br. 3 Ilidža - Baščaršija i autobuska linija br. 31e Vijećnica - Dobrinja.