BiH
0

Izmijenjen režim saobraćaja u ulici Igmanska cesta

FENA
Rješavajući po zahtjevu preduzeća Bosnaputevi d.d., Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona Sarajevo odobrilo je privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Igmanska cesta zbog rekonstrukcije saobraćajnice.

Izmjena režima saobraćaja u Igmanskoj cesti - na dionici od raskrsnice ulice Igmanska cesta s ulicom Hrasnička cesta do raskrsnice ulice Igmanska cesta s ulicama Igmanskih bataljona i Stojčevac – odobrena je od 23. januara do 15. februara od 08.00 do 16.00 sati.

Privremena obustava saobraćaja, kako se navodi u rješenju Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, sastoji se od zabrane saobraćaja za vozila u dijelu saobraćajne trake u kojoj se izvode radovi, dok druga traka ostaje slobodna za naizmjeničan saobraćaj.

Prema tom rješenju, radove treba izvoditi etapno i u vrijeme najslabijeg intenziteta saobraćaja, dok je preduzeće Gras u spomenutom periodu dužno prilagoditi održavanje autobuske linije Ilidža –Kovači novonastaloj situaciji i blagovremeno izvršiti obavještavanje putnika o toj promjeni.

Alternativni pravac za vrijeme izvođenja radova u Igmanskoj cesti je: Hrasnička cesta – Igmanskih bataljona – Stojčevac i obratno.