Grad na Neretvi
12

Izložbom "Mostar viđen međunarodnim očima" otvoren Zimski umjetnički festival

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Izložbom "Mostar viđen međunarodnim očima" na platou ispred Gimnazije Mostar otvoren je "Zimski umjetnički festival" koji tradicionalno organiziraju učenici Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru s učenicima Gimnazije Mostar.

Kordinator projekta i profesor likovne kulture Saša Šantić kaže kako ovo 12 izložba povodom Zimskog umjetničkog festivala u Mostaru.

''Svoje radove je izložilo 13 autora iz cijeloga svijeta upravo na temu Mostar viđen u međunarodnim očima. Drago mi je što imam priliku ovu izložbu pokazati vani da je vidi što više Mostaraca'', kazao je Šantić.

Dio izložbe su i dvije fotografije Benjamina Selimotića iz Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru zbog čega je kaže on iznimno ponosan.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

''Moja lična inspiracija za ove fotografije je bila da pokažem Mostar u internacionalnom svjetlu. To i jeste fotografija koja pokazuje Stari most i majicu s natpisom Mostar i koordinatama Španjolskog trga, gdje se i nalazimo'', kazao je Selimotić.

Glasnogovornica UWC-a Adla Velagić- Ćurić je izrazila zadovoljstvo suradnjom učenika Koledža ujedinjenog svijeta i Gimnazije Mostar te naglasila kako pokazujući zajedništvo rade iznimno značajne projekte.

Ovogodišnji festival koji se održava od 28. do 31.januara nudi mnogo kulturnih i umjetničkih događanja, uključujući izložbe, večer poezije i teatarsku izvedbu, te već tradicionalni zajednički koncert učenika Gimnazije Mostar i UWC-a Mostar.

Zimski umjetnički festival predstavlja kreativna umjetnička događanja koja će obogatiti kulturni život Mostara, a ujedno je i odlična prilika učenicima UWC-a Mostar i Gimnazije Mostar da pokažu bogatstvo svojih talenata kroz glazbene nastupe, umjetničke radove i kreativne radionice.

Za srijedu, drugog dana festivala, najavljena je izložba 3D modela učenika Gimnazije Mostar i UWC Mostar, te poetska večer "Pjesnici svijeta" u izvedbi učenika UWC Mostar i Gimnazije Mostar.

U četvrtak je na programu likovna radionica "Zid koji spaja" i likovna izložba učenika UWC Mostar, a za petak, zadnji dan festivala, najavljen je zajednički koncert učenika Gimnazije Mostar i UWC Mostar.