{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba radova učenika o temi HIV/AIDS

F
FENA
9.7.2008. u 16:31
0
0
Izložba radova učenika o temi HIV/AIDS
0
Izložba radova učenika o temi HIV/AIDS
Izložba u okviru projekta "Takmičenje likovnih radova i fotografija o temi HIV/AIDS-a" bit će otvorena u četvrtak 10. jula u holu Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH u Sarajevu, najavljeno je danas iz UNICEF-a.
Organizator akcije je Zavod za javno zdravstvo Federacije uz podršku Ministarstva obrazovanja FBiH. Najuspješniji radovi u kategoriji crteža i fotografija prispjeli na konkurs bit će prezentirani u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo.

Inicijativom je bilo obuhvaćeno više od 80 osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH. Učenici su na taj način imali prilike da prikažu svoja znanja i izraze stavove po pitanju problematike HIV/AIDS-a kao i života osoba s HIV-om i postojeće stigme i diskriminacije koja je povezana s AIDS-om u našem drustvu, navodi se u današnjem saopćenju UNICEF-a.

Kroz aktivno sudjelovanje prilikom izrade materijala, diskusije i informiranje o temi kroz štampani info materijal, mladi su unaprijedili znanja, životne vještine i svijest o zaštiti od HIV-a.

Akciju je finansijski podržao UNICEF novcima Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA).

Autori najuspješnijih radova, po ocjeni stručnog žirija, bit će nagrađeni mobilnim telefonima i foto aparatima kao i brojnim utješnim nagradama.

Akcije tog tipa trebalo bi da postanu tradicionalne u narednim godinama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: