Izložba o poslaniku Muhammedu od naredne sedmice u Zenici

Klix.ba
22.12.2015. u 21:59
12
Izložba o poslaniku Muhammedu od naredne sedmice u Zenici
12
Izložba o poslaniku Muhammedu od naredne sedmice u Zenici Sa otvorenja izložbe u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici i Muzej grada Zenice organizuje posebnu muzejsku izložbu sa temom „Upoznaj Poslanika, s.a.v.s“, autora Esmira M. Halilovića, a cilj projekta jeste da se u gradu Zenici predstavi ova izložba koja tretira život poslanika Muhammeda, životopis, te osnovne segmente njegove misije, a sve u kontekstu obilježavanja mjeseca njegovog rođenja.
Nakon što su slične postavke doživjele izniman uspjeh u Medini, Mekki i Bahreinu, organizatori ističu da im je čast da i zeničkoj javnosti predstavie ovu jedinstvenu izložbu o poslaniku Muhammedu i ranom dobu islama.

"Izložba je namijenjena i muslimanima i nemuslimanima, onima koji imaju želju da se upoznaju sa poslanikom Muhammedom, na jedan novi, vizuelan, način. Posebno želimo ugostiti učenike, srednjoškolce i studente, kao i druge zainteresovane grupe, da se uz pratnju adekvatnog vodiča, koji je obezbijeđen, detaljnije upoznaju sa svim dijelovima ove jedinstvene izložbe", poručili su iz organizacije.

Svečano otvaranje izložbe održat će se u ponedjeljak, 28. decembra 2015. godine poslije podne-namaza u 12:30 sati u Muzeju grada Zenice. Prvu grupu posjetilaca, zvanice i predstavnike medija, kroz izložbu će provesti autor Esmir Halilović, a fotografisanje svih eksponata na izložbi je dozvoljeno.

Izložba će biti otvorena za posjete od ponedjeljka, 28. decembra 2015. godine, radnim danima i subotom od 09:00 do 18:00 sati, a ulaz je besplatan.


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: