{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba fotografija porodičnih gazdinstava u BiH

F
17.9.2014. u 13:03
7
0
Izložba fotografija porodičnih gazdinstava u BiH
7
Povodom obilježavanja Međunarodne godine porodičnih gazdinstava u Galeriji Bosanskog kulturnog centra Sarajevo danas je otvorena izložba fotografija kroz koju je prikazano šest porodičnih gazdinstava "praćenu“ kroz jedan radni dan.
Caritas Švicarske deset godina realizirajući razne projekte pomaže malim porodičnim gazdinstvima u BiH.

U projekt je do sada uključeno oko 1.200 porodičnih gazdinstava.

"Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 2014. godinu kao Međunarodnu godinu porodičnih gazdinstava, s ciljem da podigne profit poljoprivrednih gazdinstava i manjih poljoprivrednika fokusirajući pažnju svijeta na njihovu značajnu ulogu u iskorjenjivanju gladi i siromaštva, pospješujući sigurnost hrane, kao i poboljšanju životnog standarda, upravljanju prirodnim resursima, zaštiti okruženja i postizanju održivog razvoja, posebno u seoskim područjima - rekao je projekt", menadžer Caritasa Hemo Jusović.

Cilj projekta je pomoći malim poljoprivrednim gazdinstvima da na svojoj zemlji ostvaruju prihode i da od tih prihoda mogu živjeti, rečeno je.

"Caritas Švicarske u BiH je uspostavio kreditni fond putem kojeg pomažemo zasnivanje poljoprivredne proizvodnje, konkretno jagodastog voća", rekao je Jusović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: