{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izjašnjenje o krivnji u slučaju Dragić Gojković i drugi

F
FENA
14.1.2009. u 11:55
0
1
Izjašnjenje o krivnji u slučaju Dragić Gojković i drugi
0
Izjašnjenje o krivnji u slučaju Dragić Gojković i drugi
Ročište za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Dragić Gojković i drugi, zakazano je za 15. januar u 13.00 sati u sudnici 4.
Optužnica tereti Dragića Gojkovića i Radu Gojković za krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, a Milenka Počuča, Jovicu Simića, Borisa Đenadiju i Uroša Gligića za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti.

Prema navodima iz optužnice, optuženi Dragić Gojković u svojstvu vlasnika, a Rada Gojković u svojstvu direktora preduzeća "Copco" d.o.o. Laktaši, su 28. juna 2004. i 24. novembra 2004., uvezli vojne brodove iz Republike Srbije i Crne Gore u BiH u Gradišku preko luke Brčko.

Optuženi Milenko Počuč, u svojstvu šefa Carinske službe Brčko Distrikta i Jovica Simić, u svojstvu stručnog saradnika - carinskog inspektora u Carinskoj ispostavi Brčko su u toku 2004., iskorištavajući službeni položaj i ovlaštenja, omogućili uplovljavanje u teritorijalne vode preko GP Luke Brčko, uvoz i carinjenje u Brčkom, vojnih brodova iz Republike Srbije i Crne Gore.

Nadalje, u optužnici se navodi da su optuženi Boris Đenadija i Uroš Gligić, u svojstvu stručnih saradnika - carinskih inspektora CI Gradiška, u namjeri da drugom pribave imovinsku korist, iskorištavajući službeni položaj i ovlaštenja, omogućili uplovljavanje, uvoz i carinjenje vojnih brodova u Gradiškoj, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: