{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o poštama BiH

F
30.9.2009. u 07:45
0
0
Izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o poštama BiH
0
Izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o poštama BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da se izjasni o Prijedlogu zakona o poštama BiH čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Predviđeno je razmatranje Prijedloga zakona o primjeni Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i saradnji s Međunarodnim krivičnim sudom te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog zakona o protivminskom djelovanju u BiH; Prijedlog zakona o slobodnim zonama u BiH kao i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o službenom glasniku BiH.

Predviđeno je razmatranje principa (prvo čitanje) nekoliko prijedloga zakona, te razmatranje Izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu i Izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji Izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH za 2008. godinu.

Postoji mogućnost da u dnevni red sutrašnje sjednice budu uvršteni i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, Prijedlog zakona o izmjenama zakona o Sudu BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Tužilaštvu BiH.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma zakazala je sjednicu za sutra ujutro, prije početka sjednice Predstavničkog doma, da bi razmatrala navedene prijedloge zakona te Domu mogla dostaviti izvještaje o njima.

Usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH jedna je od predostalih obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: