{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o poštama BiH

F
30.9.2009. u 07:45
0
0
Izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o poštama BiH
0
Izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o poštama BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da se izjasni o Prijedlogu zakona o poštama BiH čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Predviđeno je razmatranje Prijedloga zakona o primjeni Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i saradnji s Međunarodnim krivičnim sudom te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog zakona o protivminskom djelovanju u BiH; Prijedlog zakona o slobodnim zonama u BiH kao i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o službenom glasniku BiH.

Predviđeno je razmatranje principa (prvo čitanje) nekoliko prijedloga zakona, te razmatranje Izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu i Izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji Izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH za 2008. godinu.

Postoji mogućnost da u dnevni red sutrašnje sjednice budu uvršteni i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, Prijedlog zakona o izmjenama zakona o Sudu BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Tužilaštvu BiH.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma zakazala je sjednicu za sutra ujutro, prije početka sjednice Predstavničkog doma, da bi razmatrala navedene prijedloge zakona te Domu mogla dostaviti izvještaje o njima.

Usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH jedna je od predostalih obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: