Izgradnja vodovodne mreže u industrijskoj zoni Bačići

F
FENA
13.12.2016. u 18:47
1
10
Izgradnja vodovodne mreže u industrijskoj zoni Bačići
1
1/3
2/3
3/3
U Općini Novi Grad Sarajevo danas je potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji vodovodne mreže u industrijskoj zoni Bačići, na koju će biti priključeno oko 40 objekata.
Ugovor su potpisali načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i Ibro Manjić, direktor građevinske firme „Manjo“, a potpisivanju je prisustvovao i ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić.

Vodovodna mreža gradit će se na potezu od velikog kružnog toka u Briješću do željezničkog depoa u Rajlovcu u dužini od kilometar i 125 metara.

Ugovorom je predviđeno da se uradi oko 650 metara DN 300 cjevovoda, a ostaka DN 100 cjevovoda, čime će taj dio industrijske zone dobiti kompletnu vodovodnu mrežu.

Načelnik Efendić je kazao da će se time riješiti višegodišnji problem vodosnabdijevanja privrednih subjekata, koji u ovom dijelu industrijske zone djeluju već desetak godina, a za vodosnabdijevanje koriste pomoćne pumpe, što u velikoj mjeri otežava njihov rad.

Vrijednost radova iznosi 320.000 KM, Ministarstvo privrede KS izdvojilo je 100.000 KM, a preostali dio sredstava Zavod za izgradnju KS-a.

Ovom prilikom ministar Šabić je istakao da Ministarstvo privrede i Vlada Kantona Sarajevo u cilju poboljšanja poslovnog okruženja u KS, već nekoliko godina provode niz mjera.

Radovi će biti izvedeni u planiranom roku i na kvalitetan način, kao i svi projekti koje je ova firma u proteklom periodu realizirala na području Novog Grada, saopćeno je iz Pres službe Općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: