BiH
16

Hoće li biti novih gužvi: Izgradnja Stupske petlje bit će gotova polovinom septembra

Piše: Am. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radovi na Stupskoj petlji, koji su počeli u julu prošle godine, biće završeni polovinom septembra, potvrđeno je za Klix.ba u Direkciji za ceste Kantona Sarajevo (KS).

"Završetak radova planiran je 15. septembra i mi očekujemo da će se taj rok ispoštovati. Već početkom jula biće gotovi betonski radovi. Očekujemo da se uskoro završi i rekonstrukcija postojećeg mosta, kao i kompletiranje rampe D", rekla je za Klix.ba Alma Zilić iz Direkcije za ceste KS.

Tokom vikenda brojne Sarajlije su se našle u saobraćajnoj gužvi koja je nastala zbog radova na Stupskoj petlji, a iz Direkcije ističu da se do završetka radova može očekivati nesmetan saobraćaj na glavnoj gradskoj saobraćajnici.

"Gužva je bila samo jedan dan zbog postavljanja provizorija preko kojeg će vozila sada prelaziti. Radovi će se nastaviti ispod provizorija, tako da možemo reći da neće biti većih gužvi kao što je to bilo u nedjelju", rekla je Zilić.

Izgradnjom Stupske petlje saobraćaj u ovom dijelu grada trebao bi biti mnogo brži.

Ugovorena vrijednost radova je 10,86 miliona eura, a izvođači su domaće firme Euro-Asfalt i ŽGP. Kredit za realizaciju ovog projekta dala je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).