{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izgradnja dvorane "Srce" u Buća Potoku u ovoj godini

S
29.3.2011. u 14:39
0
17
Izgradnja dvorane "Srce" u Buća Potoku u ovoj godini
0
Izgradnja dvorane "Srce" u Buća Potoku u ovoj godini
Općina Novi Grad Sarajevo, nastavlja realizaciju izgradnje sportsko-rekreativnog centra "Srce". U toku je procedura javne nabavke za prvu frazu izgradnje sportskog objekta. Za ove radove Općina Novi Grad je u budžetu za 2011. godinu obezbjedila milion KM.
"Ukoliko u proceduri javnih nabavki ne bude žalbe na izbor najpovoljnijeg ponuđaća, za očekivati je da će radovi početi do kraja mjeseca aprila. Prema idejnom projektu, sportska dvorana će se moći koristiti za košarku, rukomet i ostale dvoranske sportove. Građani ovog dijela Općine uskoro će dobiti dugoočekivani sportski objekat", rekao je Dervo Čolakhodžić, pomoćnik načelnika za investicije i komunalnu infrastrukturu Općine Novi Grad Sarajevo.

Prema projektu, objekat se sastoji od suterena, prizemlja i galerije iznad ulaznog dijela. Okvirna vrijednost projekta računajući izgradnju objekta, vanjsko uređenje i opremanje je četiri miliona KM. Projekat će se realizirati u periodu od 2011. do 2013. godine.

Uređenjem prostora između ulica Adema Buće i Trebinjsk u Buća Potoku do sada je u okviru sportsko rekreativnog centra "Srce" izgrađen je sportski teren sa vještačkom travom i dječije igralište sa mobilijarom. Cijeli prostor je osvijetljen i povezan pješačkim stazama i ovo je prva trenažna dvorana na potezu Rajlovac - Dolac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: