{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izgradnja ceste sa četiri kolovozne trake od Dobrinje do Wise

S
1.10.2007. u 13:00
0
0
Izgradnja ceste sa četiri kolovozne trake od Dobrinje do Wise
0
Izgradnja ceste sa četiri kolovozne trake od Dobrinje do Wise
Ukoliko Vlada Kantona Sarajevo izdvoji šest miliona KM, u narednoj godini trebala bi početi izgradnja ceste sa četiri kolovozne trake koja će se pružati od Dobrinje do tržnog centra Wisa na Stupu. O projektu koji bi znatno smanjio gužve na Stupskoj petlji, za Sarajevo-x.com govori Alma Zilić, stručni savjetnik u Direkciji za puteve KS.
Izgradnja čiji će planovi biti definisani kada Vlada Kantona Sarajevo usvoji budžet za narednu godinu i izdvoji potrebna sredstva, prema riječima Alme Zilić, stručne savjetnice u Direkciji za puteve KS, trebala bi početi sljedeće godine.

"Iako je preuranjeno govoriti o ovom projektu, s obzirom da Vlada još nije izdvojila potrebna sredstva te da je izrada projektne dokumentacije u toku, nadamo se da će ovaj poduhvat dobiti potrebnu podršku jer je od velikog značaja“, objasnila je za naš portal Zilić.

Izgradnja podrazumijeva i proširenje nadvožnjaka na Stupskoj petlji tako da bi i on dobio po dvije trake u oba smjera.

"Ukoliko ovaj projekt dobije podršku, on bi građanima Sarajeva umnogome olakšao svakodnevnicu. Izbjegle bi se gužve i stanje na tom dijelu grada bilo bi mnogo preglednije. Mi ćemo svim snagama nastojati da realizujemo ovaj značajan projekt“, naglasila je Zilić.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: