{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izgradnja bolnice u Bijeljini u završnoj fazi

S
13.8.2012. u 20:26
21
0
Izgradnja bolnice u Bijeljini u završnoj fazi
21
Izgradnja bolnice u Bijeljini u završnoj fazi
Direktor bijeljinske Opšte bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović izjavio je danas da su radovi na izgradnji nove bolnice u Bijeljini u završnoj fazi i da će ovaj zdravstveni objekat biti pušten u rad početkom oktobra.
"Ovih dana se unosi namještaj i oprema, a već od početka oktobra moći ćemo da primamo pacijente", rekao je Maksimović na predavanju u Bijeljini, čiji je cilj da se građani upoznaju sa tokom izgradnje ovog zdravstvenog objekta.

Maksimović je podsjetio da je izgradnja bolnice počela u decembru 2009. godine. Vlada Republike Srpske uložila je 70 miliona KM u izgradnju nove bolnice, a opština Bijeljina 13 miliona KM.

"Svojim kapacitetom bolnica će stanovnicima pružiti maksimalnu zdravstvenu zaštitu sa visokim standardima koji vladaju u Evropi", rekao je Maksimović. U ranijem intervjuu za Srnu Maksimović je rekao da će bolnica, čiji je kapacitet 256 soba, imati regionalni karakter i pokrivat će između 180.000 i 200.000 stanovnika. Novi objekat ima 12.434 kvadratna metra prostora koji će sačinjavati stacionarni, funkcionalni i tehnički dio.

Stacionarni dio će imati osam odjeljenja sa po 28 kreveta. Na svakom odjeljenju nalazit će se po dva apartmana. Funkcionalni dio obuhvata prizemlje, prvi, drugi i treći sprat. U prizemlju su urgentni blok i poliklinika sa 17 ambulanti. Na prvom spratu su dijagnostika, služba za radiologiju sa magnetnom rezonancom, skenerom, te patologija i dnevna bolnica.

U Opštoj bolnici "Sveti Vračevi“ zaposleno je 512 osoba, od čega je 114 ljekara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: