Prvi pacijenti u oktobru
21

Izgradnja bolnice u Bijeljini u završnoj fazi

SRNA
Direktor bijeljinske Opšte bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović izjavio je danas da su radovi na izgradnji nove bolnice u Bijeljini u završnoj fazi i da će ovaj zdravstveni objekat biti pušten u rad početkom oktobra.

"Ovih dana se unosi namještaj i oprema, a već od početka oktobra moći ćemo da primamo pacijente", rekao je Maksimović na predavanju u Bijeljini, čiji je cilj da se građani upoznaju sa tokom izgradnje ovog zdravstvenog objekta.

Maksimović je podsjetio da je izgradnja bolnice počela u decembru 2009. godine. Vlada Republike Srpske uložila je 70 miliona KM u izgradnju nove bolnice, a opština Bijeljina 13 miliona KM.

"Svojim kapacitetom bolnica će stanovnicima pružiti maksimalnu zdravstvenu zaštitu sa visokim standardima koji vladaju u Evropi", rekao je Maksimović. U ranijem intervjuu za Srnu Maksimović je rekao da će bolnica, čiji je kapacitet 256 soba, imati regionalni karakter i pokrivat će između 180.000 i 200.000 stanovnika. Novi objekat ima 12.434 kvadratna metra prostora koji će sačinjavati stacionarni, funkcionalni i tehnički dio.

Stacionarni dio će imati osam odjeljenja sa po 28 kreveta. Na svakom odjeljenju nalazit će se po dva apartmana. Funkcionalni dio obuhvata prizemlje, prvi, drugi i treći sprat. U prizemlju su urgentni blok i poliklinika sa 17 ambulanti. Na prvom spratu su dijagnostika, služba za radiologiju sa magnetnom rezonancom, skenerom, te patologija i dnevna bolnica.

U Opštoj bolnici "Sveti Vračevi“ zaposleno je 512 osoba, od čega je 114 ljekara.