{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Izgrađujete BiH za potrebe bošnjačkog naroda"

F
1.9.2008. u 11:42
0
54
"Izgrađujete BiH za potrebe bošnjačkog naroda"
0
"Izgrađujete BiH za potrebe bošnjačkog naroda"
Nevladina organizacija Croatia Libertas uputila je otvoreno pismo generalu Seferu Haliloviću i predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću u kojem ih upozoravaju da izgrađuju BiH samo za potrebe bošnjačkoga naroda.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Iz Croatie Libertas se pitaju kakva prava može imati jedan po Ustavu konstitutivan narod? Mogu li Hrvati u Federaciji BiH imati pravo na svoj javni RTV servis, mogu li graditi crkve u Sarajevu, imati vlastiti obrazovni sustav, mogu li uopće opstati na teritoriju koji je pod vlašću bošnjačke većine, te mogu li uopće živjeti u BiH pod represijom i kršenjem konstitutivnih prava?

"Kada se bošnjačka politika radikalno liberalizira u odnosima prema druga dva naroda, dajući im puna prava i slobode tada će BiH i ući u Europsku uniju. Sve do tada ovakvim i sličnim stavovima potvrđujete sami kako BiH ne može opstati i kako BiH ne može postojati, a kamoli ispunjavati temeljna ljudska, građanska, ustavna i konstitutivna prava ostalih naroda i manjina", navodi se u otvorenom pismu.

Iz Croatie Libertas su upozorili kako su Europa i svijet posebno osjetljivi kada je riječ o pravima manjinskih naroda i nacionalnih manjina čije zahtjeve treba ispuniti sve do najmanjeg detalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: