Croatia Libertas
0

"Izgrađujete BiH za potrebe bošnjačkog naroda"

FENA
Nevladina organizacija Croatia Libertas uputila je otvoreno pismo generalu Seferu Haliloviću i predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću u kojem ih upozoravaju da izgrađuju BiH samo za potrebe bošnjačkoga naroda.

Iz Croatie Libertas se pitaju kakva prava može imati jedan po Ustavu konstitutivan narod? Mogu li Hrvati u Federaciji BiH imati pravo na svoj javni RTV servis, mogu li graditi crkve u Sarajevu, imati vlastiti obrazovni sustav, mogu li uopće opstati na teritoriju koji je pod vlašću bošnjačke većine, te mogu li uopće živjeti u BiH pod represijom i kršenjem konstitutivnih prava?

"Kada se bošnjačka politika radikalno liberalizira u odnosima prema druga dva naroda, dajući im puna prava i slobode tada će BiH i ući u Europsku uniju. Sve do tada ovakvim i sličnim stavovima potvrđujete sami kako BiH ne može opstati i kako BiH ne može postojati, a kamoli ispunjavati temeljna ljudska, građanska, ustavna i konstitutivna prava ostalih naroda i manjina", navodi se u otvorenom pismu.

Iz Croatie Libertas su upozorili kako su Europa i svijet posebno osjetljivi kada je riječ o pravima manjinskih naroda i nacionalnih manjina čije zahtjeve treba ispuniti sve do najmanjeg detalja.