{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izgradimo Mehi sobicu

S
23.9.2008. u 10:45
0
25
Izgradimo Mehi sobicu
0
U blizini Prijedora, u gotovo u potpunosti obnovljenom povratničkom naselju Ćele, živi 77-godišnji Meho Terzić, jedan od rijetkih koji nisu uspjeli obnoviti svoju kuću ali nema gdje drugo otići jer je na svom.


Meho je samac, nikog nema, osim sestričine u Bihaću kojoj ode preko zime na dva mjeseca da pregrmi najveće hladnoće. Ipak, kada vidite u kakvim uslovima živi, srce se stegne. Ograđen hodnik 3 sa 1, ruševine nekadašnje kuće bez krova, ali sa improvizacijama od pritki i najlona. Krevet nije krevet nego nekoliko jorgana u koje se ušuška.Neke su komšije grižnju savjesti rješili visokim čempresima, ali naši prijatelji nisu - pokrenuli su humanitarnu akciju. Dolazili su političari i o tome Meho ima hrpu članaka, kao truhlih obećanja.

Edin i Amela Kamberović iz Tuzle odlučili su pomoći, te otvorili račun u Intensa Sanpaolo Banci (stara Upi banka) sa brojem računa:

561291-22-20745 sa naznakom za svrhu: Pomoć za Terzić Mehu.Našli su i majstore koji će se odreći naknade za rad, uz naplatu materijala za obnovu Mehine kuće.

Cilj je postavljen: 10.000 KM za obnovu jedne sobe od 20 kvadrata i WC-a. Do sada je skupljeno oko 3.000 KM. Burekblog vas poziva da se priključite akciji.

Da ne bude zabune, nuđeno mu je da se iznajmljuje soba i daje mjesečno nešto novca, ali Meho je odlučan da ostane na svom po svaku cijenu.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: