{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović zbog poplava neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil

4.6.2014. u 11:54
252
126
Izetbegović zbog poplava neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil
252
Izetbegović zbog poplava neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil
Bakir Izetbegović
Iako ga je, zajedno sa ostalim šefovima država reprezentacija koje su se kvalificirale na Svjetsko prvenstvo u Brazil, pozvala brazilska predsjednica Dilma Rousseff, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović neće putovati na svjetsku smotru najboljih nogometnih reprezentacija u Južnu Ameriku, saznaje Klix.ba.
Kako nam je potvrđeno, predsjedavajući Izetbegović je trebao da prisustvuje utakmici Argentina-BiH 15. juna na stadionu Marakana u Rio de Janeiro, ali je odustao od tog puta nakon katastrofalnih poplava koje su tokom proteklog mjeseca pogodile našu zemlju.

"Put u Brazil je duže vrijeme bio planiran, obavljene su gotovo sve neophodne pripreme, ali je predsjedavajući Predsjdništva BiH odustao od tog puta jer je u ovoj situaciji neophodno da bude u zemlji", kazao je za Klix.ba sagovornik i Predsjedništva BiH.

Na isti način postupio je i dopredsjedavajući Vijeća ministara BiH i šef bh. diplomatije Zlatko Lagumdžija, koji je našem portalu potvrdio da neće putovati u Brazil jer je "maksimalno posvećen aktivnostima na pripremi donatorske konferencije koju planiramo organizirati ubrzo nakon što tim eksperata iz EU, Svjetske banke i UN-a napravi procjena šteta nastalih u poplavama, kako bismo realizirali naša dva osnovna cilja".


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: