BiH
7

Izetbegović zahvalio delegaciji Saudijske Arabije na podršci te zemlje BiH

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, primio je danas u Sarajevu delegaciju Savjetodavne skupštine Kraljevine Saudijske Arabije koju je predvodio predsjedavajući skupštine Abdullah ibn Muhammad Al ash-Sheikh.

Predsjedavajući Izetbegović je izrazio zahvalnost Saudijskoj Arabiji na dosadašnjoj svesrdnoj pomoći i podršci Bosni i Hercegovini. Istakao je kako su bilateralni odnosi između BiH i Saudijske Arabije na visokom nivou, te naglasio potrebu da se odnosi između dvije prijateljske zemlje dodatno unaprijede na ekonomskom planu.

Predsjedavajući Savjetodavne skupštine Al ash-Sheikh iskazao je zadovoljstvo posjetom BiH te je izrazio spremnost Saudijske Arabije za daljnjim poboljšanjem odnosa sa BiH.

Istakao je da će njegova posjeta rezultirati jačanjem veza između dvije zemlje, te da će raditi na unapređenju ekonomske saradnje i većem ulaganju u BiH.

Sastanku su prisustvovali i Marko Vidaković, šef kabineta člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića i Vanja Filipović, savjetnik za vanjsku politiku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.