BiH
0

Izetbegović: Zadržati poziciju najjače stranke

FENA
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i generalni sekretar ove stranke Amir Zukić predali su danas predsjedniku Centralne izborne komisije BiH Suadu Arnautoviću prijavu za ovjeru za učešće na oktobarskim lokalnim izborima sa potrebnom dokumentacijom.

Nakon razgovora s članovima CIK-a, Izetbegović je izjavio da je cilj SDA da zadrži poziciju najjače stranke u BiH, koju drži od osnivanja prije 18 godina.

Budući da se radi o lokalnim izborima, a svaka općina ima svoje probleme, Izetbegović kaže da ih treba rješavati na lokalnom nivou.

Kada je u pitanju predizborna retorika, Izetbegović je rekao da to SNSD "majstorski radi", jer svojom retorikom privlači potencijalne birače SDS-a i radikala, ali je na sreću postupanje ove stranke puno bolje od retorike.

  • Jedini je odgovor graditi BiH, voditi je u Evropu. Možda to nije atraktivno za neke glasače, jer takav pristup ne budi emocije, ali to je pravi odgovor, poručio je potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović, naglašavajući da bi "nas svađa samo zapetljala".