Izmjene Izbornog zakona
1

Izetbegović stigao u zgradu Delegacije EU, nedugo nakon njega došli Čović i Džaferović

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir izetbegović stigao je u zgradu Delegacije Evropske unije gdje će učestvovati u nastavku pregovora sa zvaničnicima SAD-a i EU u vezi s izmjenama Izbornog zakona u BiH

Izetbegović će se sastati sa direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst i specijalnim izaslanikom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Matthewom Palmerom.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Nedugo nakon njegovog dolaska zabilježen je i dolazak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, a zatim i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Ranije su na istom sastanku bili lider SNSD-a Milorad Dodik, Nenad Stevandić (US) i Darko Banjac (NPS), ali i predstavnici opozicije u RS-u, Mirko Šarović, Branislav Borenović i Nenad Nešić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Palmer i Eichhorst jutros su održali sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Kako je najavljeno, sutra poslijepodne odlaze u Neum na završne pregovore. Prije toga će imati sastanak s Interresornom grupom u Parlamentu BiH.

Podsjećmo Palmer i Eichhorst, su ponovo stigli u Sarajevo kako bi nastavili pregovore oko izmjena Izbornog zakona. Pregovori će trajati četiri dana.