BiH
0

Izetbegović se zahvalio Hahnu na podršci BiH na putu ka EU

Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna.

Komesar Hahn je u službenoj posjeti BiH gdje će prisustvovati sastanku premijera Zapadnog Balkana (WB6) u Sarajevu. Na sastanku člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i komesara Hahna ragovarano je o poduzetim i predstojećim reformama, u sklopu Reformske agende, potrebnim za uspješan EU put Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović izrazio je zahvalnost institucijama EU-a i državama članicama na podršci koju pružaju našoj zemlji, istakavši zahvalnost komesaru Hahnu na njegovom angažmanu i kontinuiranoj podršci koju on pruža procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom član Predsjedništva BiH Izetbegović je podcrtao opredijeljenost BiH za dalje jačanje regionalne saradnje i dalje unapređenje dobrosusjedskih odnosa, a posebno učešće u aktivnostima u okviru zapadnobalkanske šestorke. U tom kontekstu, istakao je kako je potvrda te opredijeljenosti Bosne i Hercegovine i organizacija ovog sastanka premijera Zapadnog Balkana, kojem je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Također, izrazio je očekivanje da će ovaj sastanak u Sarajevu rezultirati konkretnim dogovorima o narednim koracima u okviru regionalne saradnje u ključnim oblastima Agende za povezivanje (Connectivity Agenda).

Sastanku su u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića i hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića prisustvovali njihovi savjetnici, Dijana Čekić i Tugomir Čuljak.