Već 15 godina
197

Izetbegović s Udruženjem branitelja domovinskog rata Hrvatske posjetio mezarje na Kovačima

Piše: Se. H.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Članovi Udruženja branitelja Republike Hrvatske već 15 godina dolaze u Srebrenicu da odaju počast žrtvama genocida, nakon čega posjećuju i mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića na Kovačima.

Zastupnica u Hrvatskom saboru albanske, bošnjačke, makedonske, crnogorske i slovenske manjine Ermina Lekaj-Prljaskaj istakla je da je, zajedno s dobrovoljcima ovdje došla u ime Sabora Republike Hrvatske te da ova zemlja cijeni doprinos Bošnjaka domovinskom ratu i da grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić imaju dobru saradnju s Bošnjacima i drugim nacionalnim manjinama.

Posjetu svake godine organizuje Isak Hodžić, glavni sekretar Udruge Bošnjaka branitelja domovinskog rata Hrvatske i istakao je kako im puno znači saradnja s borcima u BiH.

Posjeti je prisustvovao i član Predsjedništva Bakir Izetbegović koji je rekao kako je važno da postoji snažna veza s našim ljudima u Hrvatskoj koji su dali velik doprinos odbrani Hrvatske.

Izetbegović je, upitan o trenutnom sastanku Dodik-Čović, rekao kako bi bilo bolje da se sastala cijela koalicija ili da je i on prisustvovao sastanku te kako se nada da će Čović uspjeti uvjeriti Dodika da odustane od blokada evropskog puta BiH.