Izetbegović s najboljim bh. studentima: Naš interes je da mlade i uspješne ljude zadržimo u BiH

F
FENA
30.12.2015. u 16:01
252
71
Izetbegović s najboljim bh. studentima: Naš interes je da mlade i uspješne ljude zadržimo u BiH
252
1/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović susreo se danas s osam bh. studenata koji su školovanje završili prosječnom ocjenom deset.
Na taj način želio je ukazati da se ulaganje u obrazovanje isplati, da država BiH računa na svoju mladost i pamet, te da će biti učinjeno sve da bi oni ovdje i ostali.

"Slijedi nam borba s organiziranim privredama unutar EU, a konkurenciju možemo sustići i prestići jedino uz pomoć momaka i djevojaka poput ovih koji su danas ovdje s nama. Naš interes je, možda više nego njihov, da ih zadržimo u BiH", kazao je Izetbegović novinarima prije susreta sa studentima.

Šejla Hadžić je završila prvi ciklus studija na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli - Odsjek primijenjena fizika. Novinarima je kazala da joj je namjera nastaviti s usavršavanjem, zasad ne zna da li će to biti u BiH ili inozemstvu. Ali ako to i bude u inozemstvu, znanje bi, kaže, voljela iskoristiti u BiH.

Armin Orkanović završio je Fakultet elektrotehnike u Tuzli i trenutno je u Minhenu na master studiju. Njegov cilj je da se u budućnosti bavi naukom te ističe da svi koji imaju slične namjere odlaze na vrhunske univerzitete da bi stekli što bolje obrazovanje. Na pitanje da li se planira vratiti u BiH kaže da je nedavno otišao i da mu je to zasad teško reći.

Susret sa studentima upriličen je u svečanom salonu zgrade Predsjedništva BiH, a njima u čast upriličen je prigodan umjetnički program.


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: