BiH
0

Izetbegović primio predsjednicu Udruženja "Majke enklava Srebrenice i Žepe"

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas predsjednicu Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe“ Muniru Subašić i predsjednika Udruženje žrtava i svjedoka genocida Murata Tahirovića i člana udruženja Irfana Ajanovića.

Predstavnici udruženja zahvalili su se predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću za razumijevanje i konstantnu podršku koju pruža radu ovih udruženja, te su ga informirali o aktivnostima koje provode ova udruženja s ciljem procesuiranja svih odgovornih za počinjene ratne zločine na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kao i u povodu izricanja presude Radovanu Karadžiću, pred sudom u Haagu, koje je planirano za 24. mart ove godine.

Izražena je zabrinutost zbog sporosti u procesuiranju ratnih zločina i nezadovoljstvo u vezi s neprocesuiranjem 835 predmeta, protiv preko dvije hiljade osumnjičenih osoba, koje je Haški tribunal s oznakom "A" ustupio pravosudnim organima Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da će i u budućnosti nastaviti s podrškom aktivnostima ovih udruženja, kao i da je neophodno da se svi sudski procesi uspješno privedu kraju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.