BiH
0

Izetbegović podržao Galijaševića za načelnika Općine Bihać

FENA
Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović
Član Predsjedništva BiH i član predsjedništva SDA BiH Bakir Izetbegović prisustvovao je u četvrtak uvečer centralnom predizbornom skupu Općinskog odbora SDA Bihać, na kojem je promoviran Emdžad Galijašević kandidat ove stranke za načelnika Općine.

Pred velikim brojem članova i simpatizera SDA Galijašević je iznio svoj program i plan rada, naglašavajući da iako je stanje u ovoj općini teško, dugovanja dostigla cifru od 25 miliona KM, nije i bezizlazno, te da on ima rješenja.

Izetbegović je istakao da daje svoju osobnu podršku Galijaševiću kao budućem načelniku Općine Bihać, te da je već sada vrijeme da se bore da stranka povrati svoju poziciju, prije svega radi dobrobiti naroda i građana.

"SDA mora povratiti čelnu poziciju i već se ove godine radi na tome", dodao je.

Prema njegovim riječima, ova stranka do sada je prošla kroz četiri etape. Prva je bila politička, suprotstavila se jednoumlju i jednopartijskom sistemu.

Druga je bila vojna odbrana, kada je povela narod BiH da se u krvavom četverogodišnjem ratu odbrani od nadmoćnijeg agresora. Treća etapa bila je saradnja SDA sa međunarodnom zajednicom na reformama u zemlji.

Onda se međunarodna zajednica povukla, a Bošnjaci to nisu shvatili, istakao je Izetbegović dodajući da je za četvrtu etapu, za budućnost svih potrebna bolja saradnja sa narodima koji žive ovdje.

Prema njegovim riječima, bez obzira na istoriju, mora se uspostaviti saradnja sa Srbima i Hrvatima koji žive u BiH, dogovoriti potrebna većina kako bi ova zemlja mogla naprijed.

"Zločince ćemo i dalje progoniti, ali sa masom moramo živjeti", dodao je Izetbegović.

Potom se osvrnuo na teško stanje u bh. privredi i veliku nezaposlenost, čak i mladih obrazovanih ljudi naglašavajući da će prioritet u djelovanju SDA biti razvijanje ekonomije.

Najavio je i održavanje velikog biznis foruma u aprilu u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, prisustvovat će mu veliki broj stranih investitora, posebno iz muslimanskih zemalja, te je to prilika i da Krajina predstavi svoje projekte. Izrazio je želju da jedan od najavljenih projekata, koji se mjeri milionima, bude realiziran baš u ovom kraju.