{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović očekuje izbor novog rukovodstva stranke

S
22.5.2009. u 22:48
0
13
Izetbegović očekuje izbor novog rukovodstva stranke
0
Izetbegović očekuje izbor novog rukovodstva stranke
Bakir Izetbegović
Potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je danas u Novom Travniku da od stranačkog kongresa 26. maja očekuje izbor cijelog rukovodstva i novog usmjerenja stranke.
Izetbegović je rako da očekuje realne ciljeve u reformama, da se ne bi rasipala energija kao prošle godine i da ne bi propale reforme, a u vezi sa ekonomskom situacijom program koji će munjevito zaustaviti ovaj pad, a zatim u sljedećim godinama iskoristiti resurse, koji nisu mali u BiH.

"Za to će nam trebati da se intelektualni potencijal konačno aktivira, jer se sve svelo na grupicu ljudi, na jednog čovjeka, a stranka ima potencijal koji mi stvorimo", naglasio je Izetbegović

On je na sastanku govorio da je neminovno unutar bošnjačkog-nacionalnog korpusa da se uspostavi čvršća saradnja i sa ostalima koji drugačije misle.

"BiH je takva, kakva je. U njoj žive Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Mi se moramo pomiriti, stvarati zajedeničku budućnost, mi smo oslonjeni jedni na druge, zavisni jedni od drugih'', istakao je Izetbegović.

Izetbegović je u pratnji visokih funkcionera stranke Bakira Nadarevića, Šefika Zuferovića i Ramiza Drekovića posjetio danas Opštinsku organizaciju ove stranke u Novom Travniku.

Opštinska organizacija SDA u Novom Travniku podržala je Izetbegovića za predsjednika partije, potvrdio je predsjednik novotravničkog SDA Refik Lendo.

"Siguran da ćemo 26. maja imati novog predsjednika, a to je Bakir Izetbegović", istakao je Lendo.

Nakon što je posjetio Novi Travnik, Izetbegović je svoju predsjedničku kampanju nastavio u opštinama Unsko-sanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: