Izetbegović obišla prostorije novog izolatorija u Sarajevu: Sada imamo puno više testova

Izetbegović obišla prostorije novog izolatorija u Sarajevu: Sada imamo puno više testova
261
A. D.
26.3.2020. u 14:02
201
komentara
261

dijeljenja
Izetbegović obišla prostorije novog izolatorija u Sarajevu: Sada imamo puno više testova Foto: Klix.ba
Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović posjetila je danas s ljekarskim timom prostorije Građevinskog fakulteta u Sarajevu gdje je predviđeno da se uspostavi novi izolatorij.
Izetbegović je kazala da se on nalazi u izvrsnom stanju te da u njemu može biti smješteno 200, eventualno 250 kreveta.

"Prostori su izvanredno urađeni i pregrađeni, po svim propisima su napravljeni propusnici za osoblje. Prostorije su dovedene u stanje koje je izuzetno dobro i kvalitetno za prijem pacijenata. Napravili smo prostor za naš laboratorij, bit ćemo informativno povezani s KCUS-om", kazala je Izetbegović.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Naglasila je da će sve vrijeme u ovim prostorijama biti ekipa ljekara i medicinskih sestara.

"Imat ćemo svoj punkt s materijalom i kisikom, sve što je potrebno za medicinsko osoblje i njihovu adekvatnu zaštitu. Ponovo pozivam građane da budu samodisciplinovani, da poštuju higijenska pravila, propise kriznog štaba, da se ne kreću bez zaštitnog materijala, da ne budu panični, ali da budu vrlo ozbiljni. Mi smo tu da njima pomognemo", istaknula je direktorica KCUS-a.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Naglasila je da KCUS sada ima puno veći broj testova, ali da će se o tome naknadno izjasniti.

"Mogu reći da je Sarajevo pod kontrolom. Što se tiče prostorija Građevinskog fakulteta, predviđeno je da u njima budu smješteni pacijenti u srednje teškom stanju. Najteži idu u izolatorij u Podhrastovima. Gore smo izmjestili veći broj respiratora. Za sada imamo 22 plus 25 kreveta, novi CT za dijagnostiku i mogućnost da kapacitet povećamo za 100 kreveta", navela je Izetbegović.
Prijavi grešku


Komentari (201)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...