{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović o imenovanju Tegeltije: Vidjet ćemo kada ćemo zategnuti taj konopac

Piše: Er. M./Klix.ba
27.12.2018. u 11:56
197
119
Izetbegović o imenovanju Tegeltije: Vidjet ćemo kada ćemo zategnuti taj konopac
197
Izetbegović o imenovanju Tegeltije: Vidjet ćemo kada ćemo zategnuti taj konopac
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da Milorad Dodik nije za nastavak NATO puta BiH, već za odlazak međunarodnih sudija i OHR-a. On je rekao da će se NATO put nastaviti jer je zakon na strani NATO puta, a za koji su digli ruku i SNSD-ovi parlamentarci.
Rekao je to odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira opstruisanje NATO puta te da li će podržati imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara, budući da je član stranke koja opstruira NATO put.

"Oni rade na liniji onoga za šta je zainteresovana Rusija. Mi smo za NATO i zakoni su za to isto kao i hrvatski i građanski segment, isto kao i naši međunarodni partneri", kazao je Izetbegović.

Ocijenio je da se bez Vijeća ministara BiH i državnih zakona ne mogu ispuniti ni one stvari za koje je SNSD zainteresovan.

"Pa ćemo trgovati. Pitanje je kada ćemo mi zategnuti i reći ne može", rekao je Izetbegović.

Istakao je da iz BiH neće otići strane sudije iz Ustavnog suda BiH i OHR, kao i da će se NATO put nastaviti.

"Da li ćemo podržati Tegeltiju? Vidjet ćemo da li ćemo zategnuti taj konopac. Red je na Srbina, SNSD je pobijedio, Dodik sjedi u Predsjedništvu, mislim da sam vam nagovijestio odgovor", kazao je Izetbegović.

Ocijenio je da je SDA bh. stranka i da se ne može svrstavati u korpus sa drugim strankama koje rade na destabilizaciji naše zemlje.

Podvukao je da je SDA stranka koja se bori za evropske principe i slobodne medije ističući da nijedan funkcioner SDA nije vršio pritisak na medije.

"Naša stranka je osnovana u Rudom, a politiku sprovode u Sarajevu. Danas im je cilj da izbace SDA iz vlasti", kazao je Izetbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: