Čelnik SDA
83

Izetbegović: Nisam se dogovorio sa Čovićem, vrijeme je da Bošnjak bude na čelu Mostara

N. V.
Nakon što je Dragan Čović jučer kazao da bi novi gradonačelnik Mostara trebalo da bude iz stranke koja je osvojila najviše glasova, lider SDA Bakir Izetbegović ostaje pri stavu da je došlo vrijeme za bošnjačkog gradonačelnika.

Čović je naveo i da postoji dogovor sa SDA o tome da stranka koja osvoji najviše glasova dobija gradonačelničku poziciju te da bi prema tome mandat trebalo da preuzme Mario Kordić.

Izetbegović se na svom Facebook nalogu oštro usprotivio kazavši da ne postoji nikakav dogovor s HDZ-om te da će novi gradonačelnik biti Zlatko Guzin.

"Ne postoji nikakav dogovor između Dragana Čovića i mene u vezi s izborom gradonačelnika Mostara. O svemu bitnom za Mostar, uključujući i izbor rukovodilaca, dogovarat će se Mostarci. Kao i mnogo puta ranije, Dragan Čović svoje želje pokušava predstaviti kao postignut dogovor. Još jednom, vrlo jasno - nikakvog dogovora nije bilo, niti ga ima", naglasio je lider najveće bošnjačke stranke u BiH.

Još jednom je ponovio svoj stav, a to je: "Vrijeme ja da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak".

Gradsko vijeće Mostara bi trebalo biti konstituisano u petak, 5. februara, no gradonačelnička pozicija će zavisiti i od drugih stranaka koje čine vlast u Mostaru, a ne samo od SDA i HDZ-a.