|

Izetbegović ne ide u Mostar: Neprimjereno je razgovarati sa onima koji ruše institucije BiH

Izetbegović ne ide u Mostar: Neprimjereno je razgovarati sa onima koji ruše institucije BiH
892
Piše: I. P.
25.7.2017. u 22:36
527
komentara
892

dijeljenja
Izetbegović ne ide u Mostar: Neprimjereno je razgovarati sa onima koji ruše institucije BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović neće prisustvovati sutrašnjem sastanku koji organizuje predsjednik HDZ Dragan Čović, potvrđeno je za Klix.ba.
Naime, predsjednik SDA i bošnjački član Predsjedništva BiH smatra da je neophodno i jedino primjereno da se što prije u institucijama BiH organizuje sastanak s ciljem ubrzanja provedbe Reformske agende i procesa europskih i euro-atlanskih integracija BiH na kojem bi učešće uzeli predsjednici svih političkih stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou, ili u širem formatu sa predsjednicima svih parlamentarnih političkih stranaka koje su 2015. godine potpisale Izjavu o spremnosti BiH na provedbu Reformske agende.

Izetbegović smatra da je "neprimjereno razgovarati u krnjem sastavu i u atmosferi u kojoj neki od najavljenih učesnika sutrašnjeg sastanka koordinirano ruše Vijeće ministara i druge institucije BiH".

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović najavio je danas sastanak jednog dijela predsjednika političkih stranaka u BiH, koji bi trebao biti u srijedu održan u Mostaru, a kako bi razgovarali o preuzetim obavezama kada je pitanje put ka EU.

Na sastanku koji je nazvao "prijateljskim ručkom" trebali su prisustvovati sva tri člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik (SNSD) i Fahrudin Radončić (SBB). Na sastanku neće biti predstavnici Saveza za promjene koji čine vlast na državnom nivou.
Prijavi grešku


Komentari (527)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...