Izetbegović: Nadam se da će 25. 11. postati praznik u cijeloj BiH

F
FENA
25.11.2011. u 11:03
0
67
Izetbegović: Nadam se da će 25. 11. postati praznik u cijeloj BiH
0
Izetbegović: Nadam se da će 25. 11. postati praznik u cijeloj BiH Bakir Izetbegović (Foto: Fotoservis)
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, danas su položli vijenac na Spomen-obilježju "Vječna vatra" u Sarajevu.
Dan državnosti svim Bosancima i Hercegovcima čestitao je Bakir Izetbegović, istaknuvši da je na današnji dan prije 68 godina potvrđena i obnovljena državnost BiH.

"Nadam se da će ovo postati praznik koji će se zajedno slaviti u cijeloj državi. Najbitnije je da se normalizira stanje u narodu. Taj proces se neumitno dešava, sve više je normalnih relacija među komšijama, sve je više patriotizma, potrebe da se stvori jedno normalno društvo i jasna perspektiva za našu djecu. Mislim da će Bosne i normalnih odnosa u njoj biti iz godine u godini sve više", kazao je Izetbegović.

Počast antifašistima odali su i gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen, premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić te predstavnici Oružanih snaga BiH, općina, SABNOAR-a i Udruženja invalida te porodica šehida i poginulih boraca.

U toku dana delegacije i predstavnici vlasti položit će vijence na Mezarju "Kovači" i Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.


Komentari (67)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: