BiH
21

Izetbegović: Mora se naći rješenje za Mostar

FENA
Mora se naći rješenje za Mostar i to takvo da taj grad bude jedinstven i u kojemu će biti zaštićena kolektivna i pojedinačna prava građana i naroda – izjavio je danas u Mostaru predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uoči sastanka s gradonačelnikom toga grada Ljubom Bešlićem.

Na novinarski upit ima li ikakvih dogovora u vezi Mostara, Izetbegović je kazao kako zadnjih mjeseci nije bilo nikakvih posebnih dogovora.

"Lako je rećI, ali očigledno nije lako naći rješenje", kazao je Izetbegović, napomenuvši kako postoje obveze iz Washitonskog i Daytonskog sporazuma.

"Imamo prošlost kakvu imamo, trebamo napraviti bolju budućnost", poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Kazao je kako je Mostaru, ali i cijeloj BiH, potrebna obnova ekomonije te da ta tema mora biti prioritet danas, ali i u iduće četiri godine.

"Mislim kako ćemo uskoro riješiti završetak izgradnje hotela 'Ruža' i pitanje 'Hepoka' jer Mostaru trebaju radna mjesta", najavio je Izetbegović.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izrazio je nadu kako će Sarajevo pomoći Mostaru u ekonomskum smislu koliko je god moguće,

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je u Mostaru nazočio svečanosti otvaranja nove školske zgrade u Zaliku, a osim Mostara, posjetit će Konjic.