Sjednica SDA
112

Izetbegović: Moguća vlast do kraja mjeseca ako ne bude puno uslovljavanja

Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je prije početka konstituirajuće sjednice Glavnog odbora u Sarajevu kako vjeruje da će vlast na državnom nivou biti formirana do kraja mjeseca ako ne bude puno uslovljavanja.
Izetbegović je kazao kako je međunarodna zajednica angažovana na tome da se vlast što prije formira i da se neće odustati od ranije utvrđenih zakona, principa, te da se unutar toga valja tražiti rješenje.

"Vjerujem da će biti do kraja mjeseca dogovoreno jer imamo približene krajnje stavove", kazao je predsjednik SDA dodavši kako to ne zavisi od njih samih, tj. kako se nada da neće biti uslovljavanja i tvrdoglavosti s druge strane.

Naveo je kako su pregovori u toku i kako neće govoriti o detaljima.

"Izmjene Izbornog zakona ne smiju biti uvjet za formiranje vlasti", poentirao je Izetbegović, dodavši kako smatra da će HDZ odustati od tog uvjeta.

Sjednica je počela i na njoj će se, kako smo ranije javili, birati 14 preostalih članova Glavnog odbora i njegovo rukovodstvo, te 17 preostalih članova Predsjedništva i generalni sekretar stranke.