Sastanak lidera
99

Izetbegović, Komšić i Radončić danas o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH

Er. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić i Demokratske fronte (DF) Željko Komšić danas će održati sastanak.

Sastanak će biti održan u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a domaćin će biti predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Još uvijek nije poznato koje sve teme će biti predmet razgovora Komšića, Radončića i Izetbegovića. S obzirom na to da SDA, SBB i DF, zajedno sa SNSD-om i HDZ-om čine vlast na državnom nivou, sigurno je kako će jedna tema biti i aktuelna politička situacija u zemlji, odnosno (ne)funkcionisanje vlasti na nivou države BiH.

Naime, potpuna blokada u odlučivanju uslijedila je nakon odluke SNSD-a da blokira odlučivanje u institucijama BiH sve dok Parlamentarna skupština BiH ne usvoji zakon kojim će se izbaciti strane sudije iz Ustavnog suda BiH.

SDA je ranije najavila kako će s koalicionim partnerima razmotriti podnošenje krivičnih prijava protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice bh. entiteta RS Željke Cvijanović.

Nakon sastanka u Predsjedništvu BiH medijima će se obratiti Komšić, Izetbegović i Radončić te informisati javnost o zaključcima sastanka.