Obećali su...
80

Izetbegović i Novalić prošetali Travnikom, građanima obećali brzu cestu prema Jajcu i školu

E. M.
Bakir Izetbegović i delegacija SDA u šetnji Travnikom (Foto: E. M./Klix.ba)
Bakir Izetbegović i delegacija SDA u šetnji Travnikom (Foto: E. M./Klix.ba)
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić boravili su danas u Travniku, a u sklopu svoje posjete razgovarali su s predstavnicima vlasti i građanima o formiranju vlasti, projektima i drugim temama.

Posjeta predstavnika SDA-a Srednjobosanskom kantonu, ali i Općini Travnik počela je prisustvovanju džuma-namazu u Šarenoj džamiji nakon čega je u zgradi Vlade SBK održan Kantonalni odbor SDA SBK.



Novalić i Izetbegović su položili cvijeće na Šehidsko mezarje u Travniku, a svoju posjetu su zaključili tribinom u sali Općine Travnik gdje su razgovarali s građanima i predstavnicima vlasti.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Danas se u Travniku razgovaralo o formiranju i neformiranju vlasti, o infrastrukturnim projektima kao što je brza cesta koja treba ići prema Jajcu s ciljem približavanja Krajine Sarajevu, ali i o školi u Travniku i drugim projektima.

Zaključak je da za projekte izgradnje ceste i škole trebaju svi nivoi vlasti dati svoj maksimum i riješiti probleme koji usporavaju realizaciju ovih projekata.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Izetbegović je kazao da će SDA u narednom periodu obići sve kantone u FBiH te razgovarati s građanima o gorućim problemima i načinima da se oni riješe u što skorijem periodu.

U delegaciji SDA pored Izetbegovića i Novalića bili su ministar u Vladi FBiH Edin Ramić te zastupnik u Parlamentu FBiH Halid Genjac.