|

Izetbegović i Moore: Strpljiv rad za bolje odnose naroda u BiH

Izetbegović i Moore: Strpljiv rad za bolje odnose naroda u BiH
16
Klix.ba
21.8.2017. u 16:35
54
komentara
16

dijeljenja
Izetbegović i Moore: Strpljiv rad za bolje odnose naroda u BiH
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Jonathana Moora, šefa misije OSCE-a u BiH.
Ambasador Moore, nakon trogodišnjeg mandata na čelu misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, uskoro napušta ovu dužnost i našu zemlju, te je tim povodom posjeti bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

Prilikom posjete članu Predsjedništva Izetbegoviću, ambasador Moor je izrazio zahvalnost zapodršku, otvorenost u komunikaciji i strpljiv zajednički rad u obnovi i izgradnji boljih odnosa među bosanskohercegovačkim narodima. Istakao je svoje žaljenje što iza njega ostaju neriješena pitanja diskriminacije u obrazovanju povratničke djece u entitetu RS, te nadu da će se to uskoro promijeniti.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović naglasio je da je misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u proteklom periodu imala u ličnosti ambasadora Moora veoma iskusnu, kompetentnu i dobronamjernu ličnost, koja ostavlja pozitivan trag u bosanskohercegovačkom društvu. Uz izraze zahvalnosti za njegov ukupan doprinos u razvoju bosanskohercegovačkog društva, Izetbegović je ambasadoru Mooru poželio uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović i ambasador Moor izrazili su nadu da će misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa domaćim političarima, nastaviti rad na pružanju podrške Bosni i Hercegovini na njenom putu ka regionalnoj političkoj, ekonomskoj i društvenoj integraciji.
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...