BiH
1

Izetbegović i Moore osudili teroristički napad u Parizu

FENA
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasadora Jonathana Moora s kojim je razgovarao o trenutnim političkim dešavanjima u BiH, regiji zapadnog Balkana i Evropi.

Sagovornici su zajednički osudili brutalan teroristički napad koji se jučer desio u Parizu. Izrazili su saosjećanje s francuskim narodom i očekivanje da se počinioci ovog terorističkog čina što prije privedu pravdi.

Diskutovali su o detaljima intenzivnog procesa uspostave vlasti na svim nivoima u BiH, te se složili da su osnovni prioriteti u radu vlasti poboljšanje ekonomskih prilika, borba protiv korupcije, organiziranog kriminala i svih oblika diskriminacije.

Izetbegović je izrazio očekivanje da će Misija OSCE-a uložiti dodatne napore da pomogne različite reformske procese u zemlji. Posebno je istaknuo značaj obrazovanja i podrške OSCE-a u ostvarenju prava na nacionalnu grupu predmeta za djecu u školama u povratničkim sredinama.

Ambasador Moore je članu bh. predsjedništva Bakiru Izetbegoviću predstavio osnovne smjernice rada OSCE-a pod predsjedavanjem Srbije, te zahvalio za kvalitetnu saradnju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.