{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović domaćin saudijskom princu: Sultan bin Salman najavio veću saradnju u oblasti turizma

16.7.2018. u 16:22
410
269
Izetbegović domaćin saudijskom princu: Sultan bin Salman najavio veću saradnju u oblasti turizma
410
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio saudijskog princa Sultana bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Konstatirani su dobri prijateljski i bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, te istaknut obostrani interes za poboljšanje ekonomskih odnosa.

Tokom razgovora s predsjedavajućim Izetbegovićem, princ Sultan bin Salman istakao je da postoji značajan prostor za saradnju dviju zemalja u oblasti turizma. Naglasio je i veliki interes poslovnih ljudi iz Saudijske Arabije za investiranje u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Izetbegović iskoristio je priliku da zahvali Saudijskoj Arabiji na pomoći koju je pružala Bosni i Hercegovini u periodu agresije, ali i u poslijeratnoj obnovi. Posebne selame uputio je kralju Salmanu, koji se u tom periodu lično brinuo za rad Visokog saudijskog komiteta za pomoć BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Princ Sultan bin Salman prisjetio se i svoje prve posjete Bosni i Hercegovini, 2000. godine, u kojoj je bio sa svojim ocem, sadašnjim saudijskim kraljem Salmanom.

Princ Sultan bin Salman bio je pilot vojnih i civilnih aviona, a kao član međunarodne posade 1985. godine letio je u svemir u okviru misije Discovery. Danas јe na čelu Visokog komiteta za turizam i kulturnu baštinu Saudijske Arabije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: