{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović demantovao Čovića: BiH će o Kosovu odlučiti samostalno

6.12.2017. u 13:07
464
810
Izetbegović demantovao Čovića: BiH će o Kosovu odlučiti samostalno
464
Izetbegović demantovao Čovića: BiH će o Kosovu odlučiti samostalno
Bakir Izetbegović (Foto: EPA-EFE)
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović demantovao je u toku zajedničke konferencije za medije s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem navode koje je nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.
Izetbegović se obratio javnosti nakon što je Vučić kazao da mu je Čović jasno poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi s priznavanjem Kosova.

On je rekao da će se stavovi BiH donositi u Sarajevu i da će ih donositi članovi Predsjedništva BiH, odnosno da se vanjska politika naše zemlje neće kreirati u Beogradu. Istakao je da će itekako biti uzeti u obzir stavovi susjednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i Hrvatskom".

"Zamolio sam Čovića da to iznese kao vlastiti stav, a ne stav članova Predsjedništva BiH. Moj stav je da se politika vodi u BiH, uzimajući u obzir i stavove susjeda", rekao je Izetbegović.

Na dijametralne izjave članova Predsjedništva BiH predsjednik Srbije samo se nasmijao dodavši kako "ovako izgleda sve", počevši od pregovora o granici.

"E ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam to izgleda i o Kosovu, i o granicama", rekao je Vučić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: