{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izdvojena sredstva za sanaciju kule Bijela tabija

N
30.9.2004. u 18:24
0
0
Izdvojena sredstva za sanaciju kule Bijela tabija
0
Izdvojena sredstva za sanaciju kule Bijela tabija
Nakon obrušavanja kamena s dijela jugoistočnog zida kule Bijele tabije na cesti Dariva - Mošćanica, odmah je reagirala Gradska uprava Grada Sarajeva izdvojivši sredstva za hitnu intervenciju na tom dijelu spomenika bosanskohercegovačke kulturno-historijske baštine, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajevo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Istodobno, Gradska uprava je angažirala firmu Neimari d.o.o. Sarajevo, koja je već danas počela radove na postavljanju skele sa zaštitnom ogradom, u dužini jugoistočnog zida kule Bijele tabije.

Nakon prve faze hitne sanacije i preventivne zaštite, nastavit će se radovi na demontaži pokrenutih i nestabilnih dijelova zida s konsolidacijom dezintegriranih dijelova.

Druga faza obuhvaća radove na konstruktivnoj sanaciji, restauraciji, konzervaciji i rekonstrukciji jugoistočnog zida Bijele tabije.

Izrada projektne dokumentacije i stručni nadzor povjereni su Kantonalnom zavodu za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, a investitor cjelokupnog projekta sanacije je Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: