{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izdvojena sredstva za sanaciju kule Bijela tabija

N
NINA
30.9.2004. u 18:24
0
0
Izdvojena sredstva za sanaciju kule Bijela tabija
0
Izdvojena sredstva za sanaciju kule Bijela tabija
Nakon obrušavanja kamena s dijela jugoistočnog zida kule Bijele tabije na cesti Dariva - Mošćanica, odmah je reagirala Gradska uprava Grada Sarajeva izdvojivši sredstva za hitnu intervenciju na tom dijelu spomenika bosanskohercegovačke kulturno-historijske baštine, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajevo.
Istodobno, Gradska uprava je angažirala firmu Neimari d.o.o. Sarajevo, koja je već danas počela radove na postavljanju skele sa zaštitnom ogradom, u dužini jugoistočnog zida kule Bijele tabije.

Nakon prve faze hitne sanacije i preventivne zaštite, nastavit će se radovi na demontaži pokrenutih i nestabilnih dijelova zida s konsolidacijom dezintegriranih dijelova.

Druga faza obuhvaća radove na konstruktivnoj sanaciji, restauraciji, konzervaciji i rekonstrukciji jugoistočnog zida Bijele tabije.

Izrada projektne dokumentacije i stručni nadzor povjereni su Kantonalnom zavodu za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, a investitor cjelokupnog projekta sanacije je Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: